Video nadzor

Video nadgledanje postaje neizostavan segment tehničkog obezbeđenja i nadzora svih događaja u i oko Vašeg proizvodnog pogona, poslovnog prostora ili kuće.

Videonadzorni sistem ima dvostruko dejstvo:
•    preventivno, deluje psihološki na eventualne počinioce krađe ili prekršaja discipline i značajno smanjuje procenat pokušaja.
•    aktivno, nakon izvršene krađe ili prekršaja kao dokaz postoji video zapis na osnovu kojeg se može identifikovati izvršilac.
Oba dejstva su neophodna jer osnovni cilj je sprečavanje krađe, ako ipak do krađe dođe da počinioca identifikujemo i omogućimo policiji lakše privođenje počinioca. Video nadzor koristimo: za nadzor proizvodnih procesa, rad mašina, objekata, robe u prodavnicama ili skladištima, izloženih eksponata, ulaz i izlaz vozila, utovar i istovar robe, radnike u firmama, bolesnike na intenzivnoj nezi, posetioce. Naročitu pažnju treba posvetiti pravilnom odabiru opreme i pravilnom pozicioniranju. Najbolje odabrana oprema ako je loše pozicionirana neće pružiti potrebnu zaštitu i biće bačen novac. Zbog toga posao odabira i ugradnje opreme za video nadzor poverite profesionalcima iz T3-a.


Naglim razvojem IT industrije i mrežnih komunikacija danas imamo veliki izbor opreme i mogućnosti prilikom projektovanja sistema video nadzora. Bogato iskustvo i znanje našeg projektnog tima, omogućava nam da odgovorimo na svaki Vaš zahtev i pomognemo Vam sa predlozima najboljeg rešenja za Vas ili vašeg klijenta.

Projektujemo i klasične analogne sisteme i IP digitalne sisteme.
Analogne kamere za prenos slike koriste koaksijalni kabl i predstavljaju provereno, pouzdano rešenje za video nadzor objekata svih veličina, ali zbog ograničenja mogućnosti prenosa slike kroz koaksijalni kabl na veće razdajine, IP tehnologija lagano ali sigurno preuzima vodeću ulogu i u video nadzoru.

Na tržištu je sve više proizvoda iz ove oblasti koji se u potpunosti baziraju na IP tehnologiji. T3, kao kompanija koja nastoji da svojim partnerima učini dostupna najsavremenija rešenja, u svojoj ponudi ima proizvode i rešenja vodećih svetskih kompanija kao što su IQinVision, Axis, Honeywell, JVC...
Neke od prednosti IP baziranog video nadzora u odnosu na analogni su:
•    Manji troškovi instalacije - ceo sistem se može integrisati u postojeću računarsku mrežu, a kamere se mogu napajati kroz kabl za prenos podataka (PoE tehnologija).
•    Nadzor se vrši sa bilo kog računara u lokalnoj mreži, ili sa bilo kog računara koji ima pristup Internetu.
•    Lako povezivanje više video servera na udaljenim lokacijama, i centralizovani nadzor svih lokacija.
•    Centralizovano upravljanje i skladištenje video materijala.
•    Visok stepen skalabilnosti sistema. Kako je video server standardni PC, proširenje u broju kamera se svodi na priključenje kamera u računarsku mrežu i konfigurisanje sistema, a proširenje u prostoru za snimanje na dodavanje hard diskova u video server ili u zasebne uredjaje za skladištenje video materijala.
•    Značajno smanjenje troškova održavanja. Postojeće IT osoblje obavlja funkciju administriranja i sistema video nadzora.
•    Sa druge strane hibridni sistemi u nekim situacijama jos uvek su nezamenljivi:
•    Tamo gde je sistem razuđen i gde je udaljenost kamera do prvog čvorišta velika.
•    Tamo gde već postoji sistem video nadzora baziran na staroj analognoj tehnologiji i potrebno ga je integrisati u novi
Na Vama je jedino da nas pozovete, ostalo prepustite nama!